Oase – Hospice

Huisvesting

Oase – Hospice, een bijna-thuis-huis, is een kleinschalige, zelfstandige woonvoorziening met zes gastenkamers, gevestigd op loopafstand van het centrum van Oss. Iedere gast heeft een eigen kamer met badkamer, met daarin een kitchenette, bed, televisie, bank, eettafel en een telefoon. Ook hoort bij elke kamer een eigen terras en is er een wifi netwerk beschikbaar. Natuurlijk kunt u de inrichting van de kamer aanvullen met persoonlijke spullen. De Oase beschikt verder over een gezellige huiskamer, een praktische keuken en een algemeen overdekt terras waarvan gasten en hun bezoek gebruik kunnen maken.

filmpje 1filmpje 2

Verzorging

In het hospice staat u als bewoner centraal. U hebt veel invloed op de gang van zaken en we doen er alles aan om uw wensen zoveel mogelijk te realiseren. Daarbij zorgen we niet alleen voor u, maar zijn wij er ook voor uw naasten. De mensen die dichtbij u staan, zijn altijd welkom bij ons. Wij doen namelijk niet aan bezoektijden. Voor familie die wil blijven slapen, is er een logeerkamer beschikbaar.

Komt u uit de regio, dan kunt u uw eigen huisarts en thuiszorgorganisatie meenemen.

Wij streven er naar u zo lang mogelijk de regie te laten voeren over uw situatie tijdens uw verblijf in het hospice, en zullen u daar waar nodig helpen. Onze zorg is gericht op een zo groot mogelijk kwaliteit van leven.

Uw naasten kunnen ons 24 uur per dag bereiken om te horen hoe het met u gaat.

Kosten

Voor het verblijf in het hospice vragen wij een eigen bijdrage van 50 euro per dag. Eenmaal per maand ontvangt u als gast een factuur, te weten iedere eerste dinsdag van de volgende maand. Bij een aanvullende verzekering wordt deze eigen bijdrage meestal minimaal 30 euro per dag vergoed; dit kunt u verifiëren bij uw zorgverzekeraar.

Andere kosten die u thuis ook zou hebben, zoals de eigen bijdrage voor verpleegkundige zorg en medicijnen, blijven voor eigen rekening. Na ontvangst van de factuur kan de eigen bijdrage worden overgemaakt op  bankrekeningnummer NL 82 RABO 0190 454 490.

Vrijwilligers

Onze goed opgeleide vrijwilligers zijn aanwezig van 07:00 tot 23:00 uur. We werken met vieruursdiensten, waarbij altijd twee vrijwilligers aanwezig zijn. Op doordeweekse dagen zullen ook de directie en coördinatoren aanwezig zijn, zodat er altijd een aanspreekpunt is.

Onze vrijwilligers, de gastvrouwen en gastheren, verzorgen voor u de koffie en maaltijden, doen boodschappen en zorgen ervoor dat u niets tekort komt. Indien nodig kunnen zij uw wijkverpleegkundige ondersteunen bij het verlenen van zorg. De nachtdiensten worden ingevuld door thuiszorgorganisatie Pantein.

Wilt u ons helpen?

Vanwege de uitbreiding zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heeft u een paar uurtjes over? Maak dan het verschil!

We zoeken betrokken, enthousiaste vrijwilligers die makkelijk contact leggen, behulpzaam en alert zijn.

Heeft u vragen over werken als vrijwilliger voor Oase Hospice en Zorg Thuis? Of wilt u meer weten over het aanmelden? Neem dan gerust contact met ons op via coordinator@hospicedeoase.nl of 0412 – 61 44 42.

Aanmelden

Een tweede thuis

“Voor die cliënten waar thuis geen ruimte is voor een goede stervensbegeleiding, biedt de Oase een fijne plek; een tweede thuis. De zorg voor de patiënt blijft in handen van de eigen huisarts, met ondersteuning van goede verpleegkundigen en betrokken vrijwilligers ter plekke. Personen die hun mannetje staan; warmte en ondersteuning bieden in een vaak moeilijke periode. Het gevoel dat er altijd iemand in de buurt is, geeft rust.”

Miel Keulers, huisarts Groepspraktijk Lievekamp