Oase – Hospice

Huisvesting
Oase – Hospice, een bijna-thuis-huis, is een kleinschalige, zelfstandige woonvoorziening met vier gastenkamers, gevestigd op loopafstand van het centrum van Oss. Iedere gast heeft een eigen kamer met badkamer, met daarin een kitchenette, bed, televisie, bank, eettafel en een telefoon. Ook hoort bij elke kamer een eigen terras en is er een wifi netwerk beschikbaar. Natuurlijk kunt u de inrichting van de kamer aanvullen met persoonlijke spullen. De Oase beschikt verder over een gezellige huiskamer, een praktische keuken en een algemeen overdekt terras waarvan gasten en hun bezoek gebruik kunnen maken.

Half november 2017 zullen wij de nieuwbouw in gebruik nemen; hier zijn zes gastenkamers aanwezig en is ruimer opgezet dan ons huidige gebouw. De voortgang van de nieuwbouw kunt u volgen op onze nieuwspagina.

Verzorging
In het hospice staat u als gast centraal. U hebt veel invloed op de gang van zaken en we doen er alles aan om uw wensen zoveel mogelijk te realiseren. Daarbij zorgen we niet alleen voor u, maar zijn wij er ook voor uw naasten. De mensen die dichtbij u staan, zijn altijd welkom bij ons. Wij doen namelijk niet aan bezoektijden. Voor familie die wil blijven slapen, is er een logeerkamer beschikbaar.

Komt u uit de regio, dan kunt u uw eigen huisarts en thuiszorgorganisatie meenemen.

Wij streven er naar u zo lang mogelijk de regie te laten voeren over uw situatie tijdens uw verblijf in het hospice, en zullen u daar waar nodig helpen. Onze zorg is gericht op een zo groot mogelijk kwaliteit van leven.

Uw naasten kunnen ons 24 uur per dag bereiken om te horen hoe het met u gaat.

Kosten
Voor het verblijf in het hospice vragen wij een eigen bijdrage van 35 euro per dag. Dit is een vergoeding voor koffie, thee, ontbijt, lunch, diner en telefoonkosten. Eenmaal per maand ontvangt u als gast een factuur, te weten iedere eerste dinsdag van de volgende maand. Bij een aanvullende verzekering wordt deze eigen bijdrage vaak tot 30 euro per dag vergoed; dit kunt u verifiëren bij uw zorgverzekeraar.

Andere kosten die u thuis ook zou hebben, zoals de eigen bijdrage voor verpleegkundige zorg en medicijnen, blijven voor eigen rekening. Na ontvangst van de factuur kan de eigen bijdrage worden overgemaakt op  bankrekeningnummer NL82RABO 0190.454.490.

Vrijwilligers
Onze goed opgeleide vrijwilligers zijn aanwezig van 07:00 tot 23:00 uur. We werken met vieruursdiensten, waarbij altijd twee vrijwilligers aanwezig zijn. Op doordeweekse dagen zullen ook de directie en coördinatoren aanwezig zijn, zodat er altijd een aanspreekpunt is.

Onze vrijwilligers, de gastvrouwen en gastheren, verzorgen voor u de koffie en maaltijden, doen boodschappen en zorgen ervoor dat u niets tekort komt. Indien nodig kunnen zij uw wijkverpleegkundige ondersteunen bij het verlenen van zorg. De nachtdiensten worden ingevuld door thuiszorgorganisatie Pantein.

Wilt u ons helpen?
Vanwege de uitbreiding zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heeft u een paar uurtjes over? Maak dan het verschil! 

We zoeken betrokken, enthousiaste vrijwilligers die makkelijk contact leggen, behulpzaam en alert zijn.

Heeft u vragen over werken als vrijwilliger voor Oase Hospice en Zorg Thuis? Of wilt u meer weten over het aanmelden? Neem dan gerust contact met ons op via coordinator@hospicedeoase.nl of 0412 – 61 44 42.

Aanmelden

Familie is weer écht familie

“Doodgaan is een belangrijk onderdeel van iemands leven, dat ik daar deelgenoot van mag zijn en iets toe kan voegen is heel bijzonder. Tijd nemen om te luisteren, begripvol zijn en met een open vizier ondersteunen. We kunnen mensen niet beter maken, maar we kunnen er wel voor zorgen dat ze zich iets beter voelen. Voor familie en naasten betekent het een zorg minder. 24/7 mantelzorg is zwaar. Door dat extra beetje steun kan familie weer echt familie zijn.”

Anne-Marie van Oss, vrijwilliger