Veelgestelde vragen

Alle maaltijden en tussendoortjes zijn bij uw verblijf inbegrepen. U kiest wat u wilt eten of drinken en op welke tijden. Onze vrijwilligers maken uw eten klaar als u daar trek in heeft. Een visje van de markt, een worstenbroodje van de warme bakker, toastjes met Franse kaas; wij zorgen er graag voor. U kunt eten op uw kamer of met andere bewoners in de huiskamer.

Dagelijks wordt het avondeten vers bereid door vrijwilligers in onze eigen keuken. De keuze om hiervan mee te eten is geheel aan u.

U komt in aanmerking voor een verblijf in een hospice als:
– u een indicatie heeft dat uw levensverwachting korter is dan drie maanden
– thuis blijven niet meer mogelijk of wenselijk is
– wij de zorg die u nodig heeft in ons hospice kunnen geven

Graag geven wij u iets extra’s, iets om uw ziekbed te verlichten. Elke werkdag, maandag tot en met vrijdag, worden boodschappen gedaan om zoveel mogelijk aan uw eetwensen te voldoen.

Een lekker geurtje op uw kamer of muziek van uw keuze? Wij kunnen er voor zorgen. We hebben medewerkers die opgeleid zijn om handmassage te geven of om met u in gesprek te gaan over de laatste, moeilijke loodjes van uw leven

Wij hebben geen vaste bezoektijden, maar vragen u om rekening te houden met de andere bewoners.

Dat kan, zeker als u in de gemeente Oss woont. Als u van buiten Oss komt staat een huisarts uit onze gemeente klaar om de zorg voor u over te nemen.
U kunt ook uw eigen pedicure, kapper, diëtiste en fysiotherapeut aanhouden.

Vanzelfsprekend! U kunt altijd een afspraak maken voor een oriëntatiegesprek en een rondleiding.

In overleg met u zijn familie, vrienden en bekenden altijd welkom.

Uw partner, kind of andere bezoeker kan mee-eten tegen kostprijs. We hebben een aantal diepvriesmaaltijden in voorraad. Wil uw familielid of andere naaste eens voor u koken?  Dat kan; in onze keuken zijn kookplaat, oven en magnetron aanwezig. In overleg met onze vrijwilligers kunt u hier uw lievelingskostje laten maken. Uw dierbaren kunnen ook blijven slapen, wij hebben een logeerkamer. Als u dat wilt zetten wij een extra bed op uw kamer.

Uw verblijf in het hospice wordt vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet (ZVW) voor kortdurend eerstelijnsverblijf.
Uw zorgverzekeraar betaalt de terminale zorg (verpleegkundigen, verzorgenden, arts) vanuit de basisverzekering.
Wij vragen een eigen bijdrage van € 50,00 per dag voor volledige kost en inwoning.
Vanuit de Aanvullende Verzekering is hiervoor vaak een vergoeding mogelijk.

In overleg met uw contactpersoon kunt u hierover afspraken maken. Uw huisdier moet op uw kamer blijven en mag geen overlast voor de andere bewoners geven. U of uw naasten zijn verantwoordelijk voor de verzorging van uw huisdier.

Roken is in ons huis niet toegestaan. Natuurlijk mag dat wel op het terras van uw kamer en op ons overdekt terras met verwarmer bij de huiskamer. Wij kunnen u daarheen brengen, ook in rolstoel of bed.

Het wassen van het linnengoed van Oase is bij de dagprijs inbegrepen. Uw persoonlijke was, zoals uw kleding en eigen beddengoed moet door uw naasten worden verzorgd.

Ja. Als u een euthanasiewens heeft gelden dezelfde wettelijke regels als thuis of in een andere zorginstelling.

Go to Top