Maak kennis met ons: vrijwilliger Bert Alink

Dagelijks zet een groep medewerkers zich in voor een goed verloop van de werkzaamheden bij Oase Hospice en Zorg Thuis. Op vele terreinen zijn zij actief: in de dagelijkse praktische ondersteuning in het hospice, om te waken bij cliënten thuis, om de personeelsbezetting te stroomlijnen of als gastvrouw of -man. Benieuwd naar hun motivatie en ervaringen? Maak in deze rubriek uitgebreider kennis met werknemers en vrijwilligers van onze stichting. Deze keer gaan we het gesprek aan met vrijwilliger Bert Alink.

Even voorstellen:
Na mijn werktuigbouwkundige opleiding aan de HTS heb ik in die richting een aantal banen gehad, maar op dit moment ben ik niet meer in de techniek werkzaam. Ik houd me nu vooral bezig met het huishouden, vrijwilligerswerk en mijn gitaarmuziek.

Wat vind je leuk aan het vrijwilligerswerk bij de Oase Hospice en Zorg Thuis?
Ik ben voor het eerst in contact gekomen met de Oase, toen mijn vader door ziekte niet meer thuis kon blijven. In de vier maanden dat hij bewoner van de Oase was, heb ik kunnen zien hoe goed er voor hem en ook voor mijn moeder gezorgd werd. Ik heb een paar jaar gewacht, maar toen het nieuwe gebouw klaar was, vond ik de tijd rijp om me ook in te gaan zetten voor de Oase, om voor anderen te kunnen betekenen wat de hospice voor mijn ouders betekend heeft.

Haal je voldoening uit je vrijwilligerswerk en waar blijkt dat uit?
De sfeer binnen de Oase was altijd erg prettig, zowel naar de bewoners en familie als, voor zover ik kon zien, tussen de vrijwilligers en staf. Nadat de zorg voor mijn ouders was weggevallen, had ik al meteen het idee om vrijwilligerswerk te gaan doen, zodat ik mijn steentje bij kon dragen aan de maatschappij en voor de sociale contacten.