Maak kennis met ons: Raad van Toezicht lid Jack van Lieshout

Maak kennis met Jack van Lieshout. Hij is actief lid binnen de Raad van Toezicht. Maar wie is hij eigenlijk? Welke idealen heeft hij? Waar ligt zijn kracht? En welke toekomst ziet hij voor van de Stichting VPTZ Oss – Maasland? Hoog tijd voor een nadere kennismaking.

Even voorstellen:
Jack van Lieshout, rasechte en trotse Ossenaar en helft van tweeling Peter. Opgegroeid in een ondernemersgezin. Getrouwd met Anja en vader van twee geweldige dochters Suzanne en Stephanie. In het dagelijks leven actief als centrummanager. Ook als commissaris van FC Oss, bestuurslid Ondernemersvereniging 30 en Business Gala Oss, ambassadeur Samenloop voor Hoop en medeorganisator Osse Kwis, Tonpraotavond en Heuvelklets.

Wat is je beweegreden om in het Raad van Toezicht plaats te nemen?
Mijn eerste kennismaking met de Oase stamt uit de tijd dat die nog gevestigd was aan het Sterrebos. Net als vele anderen stond ik er niet of nauwelijks bij stil, dat een zorgzame en liefdevolle omgeving in de laatste fase van het leven niet altijd de eigen thuissituatie kan zijn.

Om de nieuwbouw van Hospice de Oase financieel te ondersteunen werd ik jaren geleden benaderd door Anne-Marie van Oss. Deze drijvende kracht achter diverse succesvolle inzamelingsacties was op zoek naar ambassadeurs om de financiële doelen mee te realiseren. Waarom niet, dacht ik. Er werd in Vivaldi georganiseerd, en ik kijk hier tijdens het typen van dit stukje nog steeds tegen een van de veilingstukken van schilder Theo Broeren, de spinningsmarathon in het parkje naast de Groene Engel.

Nog steeds onder de indruk van de nieuwbouw, maar vooral door informatie over de niet aflatende, enthousiaste en gepassioneerde inzet van de vele vrijwilligers tijdens de open dagen in november vorig jaar, kon ik niet anders dan reageren op een advertentie in december 2017. Daarin vroeg het hospice een nieuwe vrijwilliger in de Raad van Toezicht. De kennismaking en de eerste vergadering met Jan Verbeek en collega’s Anita van Hoof en Hendrik Hoeksema waren prettig en constructief. Blij dat ik een steentje mag bijdragen aan het mooie initiatief Oase Hospice en Zorg Thuis!