Maak kennis met ons: coördinator Jorian den Biesen

Dagelijks zet een groep medewerkers zich in voor een goed verloop van de werkzaamheden bij Oase Hospice en Zorg Thuis. Op vele terreinen zijn zij actief: in de dagelijkse praktische ondersteuning in het hospice, om te waken bij cliënten thuis, om de personeelsbezetting te stroomlijnen of als gastvrouw of -man. Benieuwd naar hun motivatie en ervaringen? Maak in deze rubriek uitgebreider kennis met werknemers en vrijwilligers van onze stichting. Deze keer gaan we het gesprek aan met coördinator Jorian den Biesen.

Even voorstellen:
Mijn naam is Jorian den Biesen (50) en ben werkzaam als coördinator bij Oase Hospice en Zorg Thuis. Samen met mijn man en drie opgroeiende kinderen woon ik in Beuningen. Ik heb van jongs af aan altijd met veel plezier in de zorg gewerkt. Als oncologieverpleegkundige, zowel intra- als extramuraal. En als verpleegkundige in de wijk met als aandachtsgebied palliatieve zorg. En gedurende een aantal jaren als coördinator binnen VPTZ Maas en Waal.

Wat vind je leuk aan het werk bij Oase Hospice en Zorg Thuis?
Ik werk er nu precies een jaar. Elke dag vind ik het weer fijn om naar Brabant te rijden, naar de Oase. Want wat is het daar prettig en wat voel ik mij daar thuis. De dienstdoende vrijwilligers hebben dan de koffie klaar en soms zitten we dan samen met bewoners gezellig aan tafel in de huiskamer. Het is een beetje ‘net als thuis’. Ja, mijn werk is mijn passie!

Haal je voldoening uit je werk en waar blijkt dat uit?
Het is mij dierbaar om het laatste stukje van iemands leven te mogen meemaken. Al is dat als coördinator soms wel op afstand. Ook tijdens cliëntbezoeken aan huis, vind ik het belangrijk hen het vertrouwen te geven en de ondersteuning die bij ze past.. Ik vind het bijzonder om dit samen met zo’n fijne groep vrijwilligers te mogen doen. Ik ben dan ook trots op alle vrijwilligers en hun inzet, zowel voor de cliënt thuis als in het hospice. Iedere dag zie ik weer met hoeveel zorg en aandacht zij hun werk doen. Ook gewoonweg door er voor ze te zijn. Samen proberen we ervoor te zorgen die laatste levensfase zo aangenaam mogelijk te maken. Aandacht voor kwaliteit van leven, maar ook voor kwaliteit van sterven. Het werk vormt me tot wie ik ben.