Gouden oogappel voor vrijwilliger Nel Eijkelboom

Vrijwilliger Nel Eijkelboom kreeg op donderdag 15 maart een Gouden Oogappel voor haar vrijwilligerswerk bij de Oase, het Rode Kruis en andere organisaties in Oss. Wethouder Johan van der Schoot reikte haar die uit.

Vrijwilliger in hart en nieren
Nel Eijkelboom is al vanaf 30 september 1992 vrijwilliger bij het Rode Kruis Oss. Ze assisteert bij de afdeling zelfredzaamheid en geeft als vrijwilliger van het Rode Kruis Oss EHBO-instructie aan bovenbouwleerlingen van basisscholen De Telescoop, De Regenboog en de Mariaschool in Vinkel. Ook neemt zij examens af en gaat zij binnenkort namens het Rode Kruis ondersteuning geven bij Hart van Oss.

Nel is ook al 25 jaar vrijwilliger bij UVG. Ze zorgt ervoor dat alle jarige gepensioneerden (zo’n 55 adressen) een cadeautje krijgen met hun verjaardag en gaat ze Nel als EHBO’er mee op de reisjes voor de gepensioneerden. Daarnaast is zij al 10 jaar vrijwilliger bij de Oase. Naast het werk aan het bed zit Nel ook in de inrichtingscommissie voor de nieuwe Oase. Nel is lid van de actiegroep die activiteiten organiseert om geld te genereren, ze is weekendcoördinator en de vaste notulist bij vergaderingen. En of dat nog niet genoeg is, gaat ze iedere week boodschappen doen met haar slechtziende vriendin Noortje.

Wethouder Johan van der Schoot: “Nel Eijkelboom is een bijzondere vrouw die oog heeft voor haar omgeving. Ze organiseert, helpt, verzorgt en staat klaar waar ze kan. Daarnaast is ze vriendelijk, attent, vol aandacht voor haar omgeving met een luisterend oor. Daarom verdient Nel absoluut een Gouden Oogappel!”